Vernieuwde avonturentuin in Schaijk geopend tijdens NL Doet

Vernieuwde avonturentuin in Schaijk geopend tijdens NL Doet

https://youtu.be/6JTE3pe9IHU

Bij veel verenigingen stond zaterdag 11 maart in het teken van NL Doet, zo ook bij buurtvereniging In d'n Hof in Schaijk. De buurtvereniging koppelde de jaarlijkse klusdag aan de officiële opening van de gerenoveerde avonturentuin in nieuwbouwwijk Akkerwinde.

Een partytent met hapjes en drankjes, livemuziek van Onemanband Gertwin en veel suikerspinnen, het kon niet op in de vernieuwde tuin in Schaijk. Tijdens de opening sprak de voorzitter van de buurtvereniging, Mark van den Bogaert, zijn dank uit naar alle betrokken buurtbewoners. Ook de samenwerking met de jongeren van Hooghuis De Singel en leraar Ton Rooks werd benoemd, want ‘zonder de jongeren was het nooit zo’n succes geworden’. De leerlingen kregen van de buurtvereniging de kans om de tuin te renoveren.

Wethouder Jeroen van den Heuvel was ook aanwezig, en gaf aan dat de gemeente graag dit soort initiatieven omarmt. Ook hij kwam nog even terug op de jongeren van Hooghuis De Singel. "We zijn altijd beschikbaar als gemeente om met inwoners in gesprek te gaan. Zeker als we dan ook nog een groep jongeren zo in hun kracht kunnen zetten om deze speeltuin mee te laten bouwen."

Met het doorknippen van het lintje en het naar beneden glijden van veel enthousiaste kinderen werden de avonturentuin echt geopend. Zo kunnen veel kinderen, families en scholen weer gebruik maken van de vernieuwde tuin.

Bron: https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/vernieuwde-avonturentuin-in-schaijk-geopend-tijdens-nl-doet

 

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven

Over ons

In d'n Hof - een Schaijkse buurtvereniging

De wijk Akkerwinde II bestaat uit zo'n 150 huizen in de straten Hofse Hoeve, Mackenhof, Morijnenhof, De Korte Louwstraat, gedeelte Akkerwinde, Broodakker en Ekstershoef. In deze jonge wijk, gelegen in het zuiden van Schaijk, is op 1 november 2012 buurtvereniging In d'n Hof opgericht.

Sponsor

Contact

Buurtvereniging In d'n Hof - Een Schaijkse buurt; een actieve vereniging!

  • e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Volg onze Facebookgroep!
Twitter Of volg ons op Twitter!

Inloggen of Registreren